Huid verjongen en versteviging van verslapte huid op een natuurlijke en gezonde manier.
Collageen Booster®


Huid verjongen en versteviging van verslapte huid op een natuurlijke en gezonde manier.
Collageen Booster®
(Geen prikken met naalden en rollers, huidverhitting met apparatuur of andere pijnlijke en agressieve methodes)
Dankzij gepatenteerde waterfilter lichtzuiveringssysteem ontstaat een stralingsveld identiek aan het genezende deel van het natuurlijke zonspectrum. De lichtreceptoren in onze huid herkennen direct deze natuur eigen lichtpulsen, waardoor deze bijzonder effectieve en werkzame stralen door diverse huidreceptoren geabsorbeerd worden.
Op deze manier herleven de huidcellen en de huidschade gerepareerd wordt. Na afloop van de kuur krijgt uw huid de verloren glans terug, ziet er weer gezond en jaren jonger uit.


De Collageen Booster® straler weerspiegelt de combinatie van de zon en de vochtige atmosfeer.
Dankzij het filteren door het water in de atmosfeer, verliezen de sterke infrarode zonnestralen hun schadelijke invloed en maakt het bestaan van diverse levensvormen op aarde mogelijk. De absorptie van deze energie door watermoleculen in de oppervlakte van de menselijke huid, resulteert in een prikkelend en branderig gevoel.
Zonder de beschermende filtering van zonnestralen door de vochtige atmosfeer, zou een intense oververhitting en een snelle en extreme uitdroging van het weefsel het gevolg zijn. Dit is te zien in de woestijn waar extreem vijandige omstandigheden heersen. De waterfilters van de Collageen Booster zuiveren op een natuurlijke wijze de “hete” infrarode radiatie, net zoals het vocht in onze aardse atmosfeer de zonnestralen filteren. Hierdoor wordt alleen het stralingsspectrum met golflengten 0,6 tot 1,4 micrometer. ( 600 tot 1400 nanometer) doorgelaten. Het irradiatie spectrum bezit geen ultraviolette stralen en heeft een diepe werking, kenmerkend voor infrarood-A stralen.

Geen oververhitting van oppervlakkige huidlagen

Geen oververhitting
De water-gefilterde infrarood-A-straling van de Collageen Booster® stralingsbron, betekent een lokale en regionale verwarming van het menselijk weefsel, met een hoge intensiteit en penetratie diepte. Het
unieke werkingsprincipe omvat het gebruik van een hermetisch gesloten waterfilter in de stralingsweg van het infrarood licht, zodat andere, schadelijke en hete IR stralen niet door de huid
geabsorbeerd worden. Daarom kan gedurende langere tijd, met deze hogere stralingsintensiteit, therapeutische verwarming van de diepere weefsellagen worden bereikt.
Collageen Booster heeft een bijzonder goede stimulerende werking op de fibroblasten en andere huidcellen in de dermis. Deze hoog geconcentreerde en water gezuiverde stralen, beïnvloeden en versnellen
de productie van Fibroblast Groei Factor, proliferatie en differentiatie van
fibroblasten en syntheses van pro-collageen en collageen.Geen uitdroging van de huid

Grafiek
Grafiek van stralingsspectrum van Collageen Booster.
Het is goed te zien dezelfde lichtgoven bewegingen als van de zon. Dankzij gepatenteerde waterfilter lichtzuiveringssysteem ontstaat een stralingsveld identiek aan het natuurlijke absorptiespectrum (beauty-spectrum) van de zon. De lichtreceptoren in onze huid herkennen direct deze natuur eigen lichtpulsen, waardoor deze bijzonder effectief door diverse huidreceptoren geabsorbeerd worden.

Van de Collageen Booster zijn niet alleen de juiste biologische en therapeutische effecten aangetoond, maar ook dat deze onschadelijk is (geen inductie van matrix metalloproteinase).
Collageen Booster beschermt de cel tegen schade veroorzaakt door UV-straling. Bovendien zijn de golflengten binnen het stralingsspectrum van een groot belang in de adhesive interacties tussen cellen en extracellulaire matrix. Dit is van grote invloed en speelt een belangrijke rol bij wondheling processen en heeft tevens een bijzonder positief effect op cosmetische resultaten. Er wordt ook met recht verondersteld dat de Collageen Booster positieve immuno modulerende effecten heeft.

Klik hier om verder te lezen over de biologische / therapeutische effecten van de Collageen Booster